Bart Nies

Bart Nies (founder)

Ik heb nooit anders geweten dat voetbal heel erg aanwezig was in mijn leven. Het talent van mijn broer had ik niet maar dit belette niet dat werkelijk elk weekend volledig in het teken van voetbal stond. Zaterdag om 13u30 naar een jeugdwedstrijd kijken en aansluitend naar de reserven. ’s Avonds met de fiets naar de sporthal om zaalvoetbal te kijken en zondagmorgen nogmaals een jeugdwedstrijd. Zondagnamiddag was dan het orgelpunt van de week want dan mocht ik zelf aan de bak. Heerlijke tijden !!!

Na het beëindigen van mijn voetballoopbaan ben ik me gaan verdiepen in de technische en tactische aspecten van deze balsport door de nodige lectuur te bestuderen van o.a. Bjorn de Neve en Joost Desender. Tevens stak ik veel op van Michel Bruyninckx (cogi-training) en Thomas Vlaminck, naar mijn mening 2 absolute toppers in hun vakgebied. Hun oefenstof komt dan ook geregeld terug binnen onze techniektrainingen.

In het dagelijks leven geef ik les aan de hogeschool UCLL te Hasselt binnen de bacheloropleiding orthopedagogie. Ik ben getrouwd met Nadia en fiere papa van Emma en Thomas